top of page

Sul ei ole ettevõtjana (piisavalt) kliente? Siin on põhjus, miks nad sinuni ei jõua.




Kas tunned end ära?


Klientide leidmine on paljudele ettevõtjatele tihti kõige suuremaks stressiallikaks, sest olgem ausad, ilma klientideta me sissetulekut ei saa. Ettevõtluse keskmes on alati see, kuidas me saame oma tooteid või teenuseid klientideni tuua ja nende vajadusi rahuldada. NIng mitte teha seda tasuta.


Kuidas (piisavalt) kliente leida?


Täna räägin ma ühest lihtsast, kuid võimsast võttest, millest üllatuslikul kombel vaadatakse tihti mööda: järjepidevus oma teenusest rääkimisel.


Eestlastele kohaselt ei taha me olla pealetükkivad ja liigselt end reklaamida. Ja mis on ühe keskmise eestlase jaoks liigne reklaam? Võid enda peas mõelda, et millal sina ettevõtjana tunned, et oled liiga palju enda tootest/teenusest rääkinud. Siis kui oled kord nädalas seda teinud? Või rohkem/vähem?


Statistika ütleb, et inimene vajab enne ostu sooritamiseks umbes 7-11 kokkupuutepunkti sinu pakutava toote või teenusega. See tähendab, et kui Sulle tundub, et korra nädalas enda tootest/teenusest rääkimine on juba "liiga pealetükkiv reklaam", siis tegelikult see nii ei ole!


Jah, ainult ühtemoodi reklaamimine võib muutuda tüütuks ja ei ole seega kuigi hea strateegia, kuid on olemas väga palju võimalusi, kuidas enda pakutavatest võimalustest rääkida!


5 ideed kuidas enda tootest/teenusest rääkida.


1. Jaga klientide tulemusi ja võite regulaarselt


Klientide rahulolu ja edu on suurepärane viis näidata, et sinu toode või teenus toimib. Jaga lugusid klientidest, kes on sinu abiga saavutanud häid tulemusi. See aitab luua usaldust ja näitab uutele klientidele, mida nad võivad sinu abiga saavutada.


2. Mõtle läbi, mida SINA päriselt oma valdkonnas tahaksid välja öelda ja jagada - räägi sellest.


Mis sind sinu valdkonnas kirglikuks teeb? Mis on sinu ekspertiis ja teadmised? Jagamine ei pea olema ainult müügitaktika. Jagades väärtuslikku infot, mis aitab klientidel lahendada nende probleeme, muutud sina usaldusväärseks allikaks. Kuulsin hiljuti ühte ägedat nõuannet, et kui hakkad planeerima enda sotsiaalmeedia postitusi, siis ära vaata mida teised teevad. Istu esmalt oma mõtetega ja lase oma loovusel tööle hakata. Nii tekib sul palju autentsem sisu.


3. Näita jälgijatele sotsiaalset tõestust igast müügist, sõnumitest, kus keegi küsib sinu pakkumise kohta.


Kui inimesed näevad, et teised on sinu teenust kasutanud ja on rahul, siis loovad nad seose, et nad võiksid olla järgmised rahulolevad kliendid. Sotsiaalseks tõestuseks saad kasutada oma klientidega koos tehtud pilte, jagada klientide eesnimesid, kes on ostu sooritanud jne. Ära unusta ka jagada klientide edulugusid ja rahulolevat tagasisidet.


4. Kasuta call-to-actioneid selgelt ja strateegiliselt.


Kasuta "osta nüüd" call-to-actionit ainult nende klientidega, kes on valmis kohe ostu sooritama. Nn "külmade kontaktid" ei ole valmis kohe ostu sooritama vaid vajaksid muud CTAd.


Näiteks "Osta Nüüd" on väga tugev call-to-action, kuid seda tuleks kasutada ainult nende klientide puhul, kes on juba saanud 7-11 kokkupuutepunkti sinu pakutavaga ja on valmis ostu sooritama. Külmad kontaktid, kes alles õpivad sind tundma, vajavad call-to-actioneid, mis toetavad neid sellel teekonnal, näiteks “Loe rohkem”.


Mõtle, kui palju parema meelega ostad veidi kallimalt toodet armsalt Eesti pereettevõttelt kui odavamat toodet ülemaailmse korporatsiooni käest. Lase inimestel tutvuda sinuga. Kliendid soovivad teha koostööd inimestega, keda nad tunnevad ja usaldavad. Jagades oma igapäevaseid kogemusi ja tausta, lood lähedasema suhte oma jälgijatega.


bottom of page