top of page

Pane oma jälgijad müüma: miks ja kuidas luua toimiv kogukond

Autor: Nora Hinto, turundusspetsialist


Kogukonna loomine ja selle toimivaks muutmine pole pelgalt hea tahtmise küsimus, vaid nõuab pühendumist ning strateegilist lähenemist. Erinevalt kodulehe loomisest, mis võib mõnikord tunduda üksildase ettevõtmisena, pakub kogukonna loomine võimalust kaasata kliente ja luua usaldusväärset sidet. Siin on mõned sammud, kuidas seda teha:


1. Mõtle, mis on sinu kogukonna loomise eesmärk?

Enne kui hakkad oma kogukonda looma, sea endale selged eesmärgid. Kas soovid suurendada kaasatust sotsiaalmeedias, jagada teadmisi või kasvatada oma persoonibrändi? Seejärel vali platvormid, kus su sihtrühm kõige rohkem aega veedab. See võib olla sotsiaalmeedia platvormid nagu Facebook või LinkedIn, või isegi enda loodud online-kogukonna platvorm. Eestis on kõige populaarsemaks siiski Facebooki grupid, mis järjepideva postitamise korral muutuvad toetavateks ja kasulikeks kogukondadeks.


2. Loo oma kogukonnale vaid sisu, millesse ka ise usud

Kogukonna loomisel on väärtuslik sisu A ja O. Mõtle, millist informatsiooni või abi su kogukond vajab ja kuidas sa saad seda pakkuda. Kas see pakub eksklusiivset juurdepääsu sinu webinarile või jagad seal sisu, mida mujal ei näe? Samuti on äärmiselt oluline kogukonna loojana ka ise oma grupis aktiivselt osaleda, liikmete kommentaaridele vastata ja anda neile põhjus tagasi tulla.


3. Julgusta kaasatust ja koostööd

Kogukonna loomine ei tähenda pelgalt sisu postitamist, vaid ka vahetut suhtlust liikmete vahel. Julgusta neid aktiivselt osalema, esitama küsimusi ja jagama oma kogemusi, mis sinu valdkonnaga kokku lähevad. 



5. Jälgi ja analüüsi oma kogukonna tulemusi

Nagu igasuguse turundustegevuse puhul, on ka kogukonna loomisel oluline jälgida ja analüüsida tulemusi. Jälgi, millistele postitustele sinu kogukonna liikmed reageerivad ja millele mitte. Ära karda ka liikmetelt küsida otsest tagasisidet, millist sisu nad näha tahaksid ning mida saaks paremini teha.


Tunned huvi, kuidas oma jälgijatest luua tugev kogukond? Tule liitu 15. aprillil alustava Vabadus Ettevõtluses väljakutsega, kus Nora jagab selle kohta rohkem infot.


Lisainfo ja registreerumine: www.flowcoaching.net/valjakutse




bottom of page