top of page

Kuidas luua oma ettevõttesse selgust?

Iga teine naisettevõtja, kes jõuab Flow Coachingu teenusteni avaldab soovi luua oma tegemistesse selgust. Tihti on see soov midagi sellist: “Soovin luua oma mõtetesse selgus, et teada kuidas edasi minna. Hetkel on kõik segamini.”

Iga teine naisettevõtja, kes jõuab Flow Coachingu teenusteni avaldab soovi luua oma tegemistesse selgust.

Selgus on nagu kompass, mis aitab sul püsida õigel teel. Tihti arvatakse, et kui oma tegevustesse selgus luua, panna nad lihtsalt prioriteetsuse järjekorda või mõnda efektiivsuse maatriksisse, siis ongi kõik selge. Tegelikult on selgusel aga mitu tasandit, millest meie praktilised igapäevased tegevused moodustavad ainult ühe osa.

 

Selguse ABC


Tahan kohe alguses ära öelda, et selgus ei tule sulle lihtsalt ühtäkki uksele koputama kui sina diivanil istud. Ja see on hea uudis! Sest selguse loomine ja hoidmine on harjumus, mida on võimalik ajas endas kujundada.


Selgus algab esimesena sinust endast.


On väga suur vahe selles, kui selge on sinu tulevikupilt endast oma ettevõttes vs kui järgid lihtsalt seda mida elu toob. Enda tundmaõppimine praeguses hetkes on heaks alguseks, kuid ära jää ainult sinna. Loo selgus ka enda tuleviku mina kujutluspilti ming pühendu juba täna selleks inimeseks saamisele!


Kuidas kirjeldaksid oma ideaalset tuleviku mina oma ettevõttes, seda ettevõtjat, kelleks sa saada soovid?
Kuidas saaksid järgnevatel nädalatel ja kuudel oma tuleviku mina rohkem oma ellu tuua?


Ühenda enda ja oma ettevõtte visioonid.

Kui sul on visioon enda jaoks selge, siis saame mõelda täpsemalt juba sinu ettevõtte tegevuse peale. Mitu erinevat suunda ettevõtluses, mille taga ei ole selgust, venitavad (ja vahel lausa takistavad) tulemuste saamist. Selgus kindlas väärtuspakkumises võimaldab sul nendes teemades arenda (vt. järgmist punkti) ja teeb sinu töö lihtsamaks. Enam ei pea sa tegema mitut erinevat asja ning sinu klientide jaoks on teekond selgem.


Kuidas sinu ideaalne tuleviku mina läheneks ettevõtte tegevustesse selguse loomisesse? Milliseid valikuid ta teeks?
Millist väärtust soovib sinu ideaalne mina luua maailmale?
Mis on sinu pakkumises praegu klientide jaoks tõeliselt väärtuslik? Kuivõrd ühtib see eelmise küsimuse vastusega (Kui sul veel ei ole toodet/teenust, siis põrgata seda mõne inimesega ideetasandil, et siiski vastust saada). Mis ühisosa, mustreid märkad?

Joonda oma oskused


Kolmandaks, kui oled loonud rohkem selgust iseenda ja oma ettevõtte jaoks, on aeg mõelda oma oskuste peale. Nagu ka eelmises lõigus mainisin, siis kindel visioon ja kindlad tegevused võimaldavad sul arendada oma oskuseid sügamalat ning seeläbi kasvatada väärtust. Taaskord, ära mõtle ainult praeguse hetke oskuste peale, vaid suuna oma pilk ka tulevikku.


Millised oskused aitavad sul luua oma visiooni? Milliseid oskuseid läheb sul vaja tulevikus, kui oled oma ettevõttega kasvanud? Ole oskuste kirjeldamisega väga spetsiifiline ja vali välja kõige prioriteetsemad.
Leia nende huvide õppimiseks regulaarne aeg ja pane kokku oma kindel “õppekava”.

Selgus aitab sul pikas plaanis tunda end arengus ja kasvamises. Saavutad oma seatud eesmärke keregmini, kuna ei ole enam mõjutatud ega segatud kõikidest erinevatest võimalustest, mida tänapäeval meie ümber väga palju on. Lisaks oled ühendatud oma kutsumuse ja väärtustega, mis loob sinu tegevustesse hoopis teistsuguse pühendumuse.


Kui asi ei ole tegelikult selguses.


Kui iga teine naisettevõtja pöördub Flow Coachingu poole sooviga luua selgust, siis väga mitmega neist avastame koostöö käigus, et tegelikult südames nad juba teavad, mis on õige tee. Tegelikult on neil puudu:

  • enesekindlus iseendas, et nad päriselt suudavad seda visiooni ellu tuua;

  • usk, et neis peitub väärtus ja neil on olemas kõik oskused, mis vaja;

  • julgus, et võtta soovitud tegevused ette ja hakata kõike looma.


See on hetk, kus sisemine töö iseendaga hakkab mängima kõige olulisemat rolli.


Soovid luua oma eesmärkidesse selgust ja saavutada neid enesekindlalt?

Tule tutvu Flow Coachingu teenustega, mis on loodud selleks, et saaksid olla oma ettevõttes

enesekindlam ja julgem.





bottom of page