top of page

Sina ja Sinu ettevõte ei ole kangelased, sinu kliendid on

Üks suurimaid vigu, mida paljud ettevõtted oma kommunikatsioonis ja turunduses tihti teevad, on oma kogemuse ja ekspertsuse liigne rõhutamine, jättes klient teisele kohale.





Sinu ettevõte ei eksisteeriks ilma Sinu klientideta!


Kui paned oma kommunikatsioonis enda kliendi, tema soovid, väljakutsed ja unistused esikohale, siis näitad sellega välja austust. Ja päeva lõpuks näitab see, et sind huvitab rohkem see, et sinu klient saaks sinu tootest/teenusest hea tulemuse, kui et sind huvitab vaid omaenda ettevõtte kasum ja kogemustepagasi kasv.


Sellisel juhul jääb aga küsimus, kuidas oma ettevõtet turunduses paigutada. Kliendid valivad ju päeva lõpuks just sinu ettevõtte mingi põhjusega, seega kindlasti on vaja ennast näidata küljest, et sinu ettevõte on nende “probleemi” lahendamiseks just sobiv.


Kui vaadata suurt pilti, siis Sinu klient ostab toote või teenuse siis, kui see aitab tal lahendada mingit väljakutset ning tunneb, et just sina oled õige inimene, kes teda mõistab ning aidata saab. Ja sina oledki ju loonud oma ettevõtte selleks, et kliente oma toote/teenusega aidata! Ehk selles valguses oled sa kliendi jaoks justkui juhendaja või õpetaja, kes aitab oma “õpilasel” elus väljakutseid ületada.


See idee pärineb Donald Milleri raamatust “Building a Storybrand”, mis on üks osa tema 7 sammulisest storytellingu mudelist.


Ära jäta endast muljet, ole positiivne mõju


See seostub ka eelmise punktiga ehk oma ekspertuse liigse rõhutamisega. Oled oma valdkonnas kindlasti heade kogemustega ning pakud turul midagi uuenduslikku. See on kõik väga lahe ja keep going!


Samal ajal ära unusta selles protsessis jääda autentseks inimeseks, kellega on võimalik suhestuda ja kelle poole võib alati pöörduda. Turunduses võib endast mulje jätmine olla küll oluline, aga see on vaid üks väike osa sellest! Võta kõik oma saavutused ja rakenda need selleks, et mõjutada inimesi enda ümber positiivselt ja päriselt- seda kõige otsesemas ja siiramas mõttes.


Sinu saavutatud unistused ja kogemused on kellelegi kindlasti inspiratsiooniks. Anna endast alati maksimum, et sinu eeskujul ja toel saaksid ka teised oma unistusi ellu viia. Sest kunagi aitasid ju ka sind siia punkti teised inimesed. :)


Personaalne suhtlus prioriteediks


Kui sul on vähegi aega ja võimalust, siis suhtle oma brändi alt inimestega personaalselt ja ära vali selleks ainult inimesi, kes on valmis sinult ostma. Loo ja hoia suhteid inimestega, kes sinu tegevusi lihtsalt jälgivad ja sulle kaasa elavad. Siiras huvi teiste inimeste vastu loob sildasid ja tutvuseid, mida kunagi ehk vaja läheb.


Sama mõte kehtib ka konkurentide ja potentsiaalsete koostööpartnerite puhul. Sõbralike suhete hoidmine ei pruugi tuua “kasu”, aga kasust tähtsam see, kuidas inimesed sind mäletama jäävad.


Kokkuvõtteks on kõik need kolm sammu omavahel väga seotud: ära jäta endast lihtsalt mingit muljet, tõsta esile teisi inimesi ja nende lugusid ning päriselt mõjuta nende elusid positiivselt. Päeva lõpuks on ekspertusest olulisem see, mida ja kuidas inimesed sinust räägivad. Ja see on minu arvates südamega turundamine.





Soovid luua oma eesmärkidesse selgust ja saavutada neid enesekindlalt?

Tule tutvu Flow Coachingu teenustega, mis on loodud selleks, et saaksid olla oma ettevõttes

enesekindlam ja julgem.



bottom of page