top of page

5 meeldetuletust naisettevõtjatele tasakaalu ja work flow hoidmiseks

1. Produktiivsus ei tähenda ületöötamist


Ettevõtluse maailmas varjutakse ületöötamise korral tihti produktiivsuse ettekäände taha, kuid tegelikkuses ei ole produktiivsus üldsegi seotud ületundidega ja lõppematult töö tegemisega.

Ületöötamine mõjub hävitavalt Sinu vaimsele tervisele, loomingulisusele ja inspiratsioonile!

Produktiivsuse eesmärk on olla oma töös efektiivne- teisisõnu tuleb leida ja teha ülesandeid, mis toovad kõige väiksema tööga kõige rohkem soovitud tulemusi ja teha neid ülesandeid järjepidevalt ning süsteemselt. Tõeliselt produktiivsetel inimestel on paigas väga selged eesmärgid ja nad teavad, MIKS nad seda tööd teevad. Tõsi, vahel tuleb ka kõige produktiivsematel inimestel ette pikki ja väsitavaid tööpäevi, et saavutada oma eesmärke, kuid nad ei kaota oma tegevustes kunagi ära oma eesmärke. Ületöötamisele kalduvad inimesed võtavad endale tihti liiga palju ülesandeid ja ei peatu, et hinnata, kas need ülesanded on tõesti väärt nende energiat.

2. Ära võrdle ennast teistega, meil kõigil on oma teekond


Meil kõigil on omad eeskujud, kes annavad meile inspiratsiooni ja julgust oma unistusi ellu viia. Teistelt inspiratsiooni ja õpetust saada on okei, aga me peame teadlikud olema, et me ei seaks kedagi teist oma edu mõõdupuuks. Meie kõigi edu ja teekond on erinevad. Meie edu sõltub ainult meist endast ja on meie nägu.


Me oleme edukad siis, kui julgeme näidata iseenast, oma eripära ja vaatenurkasid. Me oleme edukad siis, kui meie süda ja hing paistavad meie ettevõttest välja, kui me oleme päriselt me ise ja kui me julgeme teha seda, mis on meie kutsumuseks.


End teistega võrdlemise asemel tähista nii iseenda kui ka kõikide teiste naiste teekondasid.





3. Tähista ka väikseid võite


Seame ettevõtluses endale tihti suuri ja ambitsioonikaid eesmärke, mille suunas hakkame täie pühendumusega tööle ja tähistame eesmärgi saavutamist siis, kui kogu suur ja raske töö on tehtud. Siis leiame uue suure eemärgi, mille poole liikuda ja astume tagasi samasse ringi. Vahel tuleb oma pilk aga suurtelt eesmärkidelt ära pöörata ja nautida ka seda teekonda, millel oma ettevõttega oled. Ilu ja rõõm peituvad tihti kõige väiksemates hetkedes ja meie elu on midagi palju rohkemat kui ainult eesmärkide poole liikumine. Väikeste võitude tähistamine aitab tuua erilisust ja tänutunnet igasse päeva.


4. Planeeri teadlikult aega inspiratsiooni saamiseks


Igapäevase kiire töötempo juures unustame tihti võtta aega lugemiseks, õppimiseks ja inspireerumiseks. Head ideed jõuavad meieni tihti läbi uue informatsiooni, seega pühenda enda graafikus mingi aeg ka õppimiseks.


PS! Head ideed tulevad tihti ka puhates ;)


5. Loovus vajab avatud meelt, teadlikkust ja kohalolu


Head ideed on kõikjal meie ümber ja ootavad, et me neid märkaks ja ellu viiks. Pikkade to-do listide ja tihedate töönädalate keskel on neid ideid raske märgata. Säilita ka kiiretel aegadel oma töös kohalolu ja teadlikkus end ümbritseva suhtes. Ole avatud kõikidele ideedele ja kirjuta kõik kohe ülesse. Sa ei tea kunagi, millisel hetkel võib sündida idee, mis toob Sulle edu.


www.flowcoaching.net

bottom of page