top of page

Minu ettevõtluse kogemuslugu: ma ei olnud oma ettevõtte eduks valmis.


Täna ma tean, et mul on võimalus luua oma ettevõtte edu kergusega.

Olen alati arvanud, et olen oma ettevõttes ja oma karjääris üleüldiselt väga ambitsioonikas ja julge. Ning olen seda endale ka korduvalt tõestanud, et saavutan asju, mida ma soovin, kui teen selleks piisavalt tööd.


Ja muidugi on ilmselge ja loogiline, et soovin oma ettevõttele, Flow Coachingule, edu.


Olles jõudnud oma ettevõttega kohta, kus ma päriselt näen oma töö tulemusi, hakkasin märkama ühte huvitavat harjumust- kui keegi küsis minul minu ettevõtte kohta, siis ütlesin automaatselt ja pikemalt mõtlemata:


“Ah, mis mina, teen oma ettevõtet siin ainult natuke põlve otsas”.


Kuigi südames ma teadsin, et tahan seda teha rohkem, kui ainult “põlve otsas”.


Jäin mõtlema, et miks selline vastus nii automaatselt tuleb ja sain aru, et olin mitte ainult teistele, vaid ka endale peas rääkinud seda lugu, et ma teen ainult natuke ja väikselt seda kõike.


Märkasin, et selle taga olid piiravad uskumused. Uskusin, et:

  • rahaline edu tuleb ainult väga suure töö ja vaevaga;

  • ma ei vääri edu, sest ma ei oska piisavalt hästi (tere, imposter syndrome!);

  • minus ei ole piisavalt teadmiseid, kuidas olla ettevõtluses “edukas”. Edukad inimesed on minust palju targemad ja loomingulisemad;


Ja mida see loo rääkimine iseendale minu reaalsuses muutis?


Lükkasin salamisi edasi erinevaid arendustegevusi ja hoidsin end tagasi oma ettevõtte väärtuspakkumise julgel näitamisel ja selle müügis. Samal ajal märkasin, et olgugi, et ettevõttel läheb hästi, ei toimu siiski mingit uut arengut, mille jaoks tegelikult oli juba aeg küps.


Mõistsin, et seni, kuni räägin endale peas sellist lugu ja usun just selliseid uskumusi, siis ma omal moel just valin sellise reaalsuse enda ellu. Ma valin “põlve otsas” tegemise, ma valin suure töö ja vaeva edu nimel, ma valin uskuda, et mul ei ole piisavalt teadmiseid ja oskuseid.


Miks peaks keegi üldse tahtma midagi sellist oma reaalsusesse valida? Sain aru, et ma ei olnud oma ettevõtte eduks valmis. Ja ma valisin uuesti…


Ma olin endale tõestanud, et tegelikult on minul oskuseid ja teadmiseid, sest muidu ei oleks ma täna siin. Ma tean, et mul on võimalus luua oma ettevõtte edu kergusega, sest tean mitmeid inimesi enda ümber, kes on seda sama teinud. Kui teised suudavad, siis suudan ka mina!


Lisaks uuesti valimisele vaatasin hetkeks ka tagasi ja üritasin mõista, kust tulevad minu piiravad uskumused. Otsisin ülesse nende algsed tekkimise kohad ja saatsin nad mõttes sellesse minevikuhetke tagasi.


 

TEE 2023 AASTA, KUS OLED VALMIS OMA EDU TÄIELIKULT VASTU VÕTMA!


Flow Coaching aitab naistel kasvatada edukaid ettevõtteid enesekindluse ja tasakaaluga. Eduka ettevõtte nimel ei pea ohverdama oma heaolu teistes eluvaldkondades. Coaching aitab sul planeerida ettevõtte arengut ja samal ajal tasakaalustada karjääri eesmärke teiste elu tähendusrikaste rollidega.


Broneeri tasuta sisssejuhatav kohtumine, et coachinguga tutvuda!
Comments


bottom of page