top of page

Kuidas sündis Flow Coaching?

Kui ma 2016. aastal Tartu Ülikoolis sotsiaaltööd ja sotsiaalpoliitikat õppima asusin, siis ei osanud ma ette näha, et nelja aasta pärast olen leidnud oma unistuste karjääri ja oman oma esimest ettevõtet- Flow Coachingut.Minu unistus saada coachiks tekkis aastal 2017, kui olin Erasmuse vahetussemestril Antwerpenis, Belgias. Seal oldud pool aastat oli minu bakalaureuseõppe tippaeg. Kogu sealne õppekava oli koostatud praktikast ja meeskonnatööst lähtuvalt. Meie kursus jagati meeskondadesse, kes kõik hakkasid koostöös ühe kohaliku organisatsiooniga arendama sotsiaalset projekti.


Meie projektiks sai inimkaubandusohvrite rahatarkuse arendamine ja minust sai meie projekti juht. Iga meeskond sai toeks ühe õpetaja, kes aitas meil projekti ellu viia, meeskonnatööd kasvatada ning ka personaalselt areneda.


Me ei kohtunud oma õpetajaga üleliia tihti, aga alati kui seda seda tegime, saime juurde inspiratsiooni ja omavahelist usaldust meeskonnas. Tema toel kogetud eneseareng andis mulle julgust, enesekindlust ja motivatsiooni. Ta aitas luua meie meeskonnas harmoonilise, avatud ja loova keskkonna, kus kõikide liikmete unikaalsus sai särada ja kus kõik olid väärtustatud. Mõtlesin endamisi, et kuidas ta kõike seda suudab!?


Ta küsis meilt ainult küsimusi ja ei öelnud kunagi mida me tegema peame... Samas peale igat kohtumist temaga olid meil konkreetsed tegevussammud ja justkui uus hingamine. Kõik see tundus minu jaoks nagu supervõime ja ma teadsin, et tulevikus tahaksin sama teha. Mingil hetkel sain aru, et ta kasutab meiega coachingu lähenemist ja siis sai selgeks, mis karjääri mina endale tulevikuks soovin.

„Tema toel kogetud eneseareng andis mulle julgust, enesekindlust ja motivatsiooni. Ta aitas luua meie meeskonnas harmoonilise, avatud ja loova keskkonna, kus kõikide liikmete unikaalsus sai särada ja kus kõik olid väärtustatud.“

Alates sellest semestrist Antwerpenis pühendasin end coachingu tundma õppimisele. Lugesin, otsisin kursuseid ning Eestisse tagasi jõudes kirjutasin sellest ka oma bakalaureusetöö.


Unistasin vaikselt coachingu koolituse läbimisest ning uurisin sellel teemal üsna palju. Leidsin palju kursuseid, millest ei osanud midagi valida. Samuti tundusid koolituste hinnad ühele tudengile liiga suured.


Sel hetkel tundsin, et see on liiga suur unistus ja kindlasti ei täitu see lähiajal. Vaatamata sellele unistasin sellest pidevalt edasi. Iga kord kui sattusin coachingu teemalise artikli või video peale, siis andis see mulle sära ja inspiratsiooni.


2020. aasta alguses vaatasin taaskord, milliseid kursuseid pakuti ja leidsin lahenduskeskse coachingu koolituse siit samast Eestist, mida viib läbi Intelligentne Grupp. Ma ei tahtnud seda unistust enam edasi lükata, mistõttu registreerisin end koolitusele. Samal ajal leidsin juhuslikult Tartu Ärinõuandla, kellel oli kohe algamas „Alustava ettevõtja baaskoolitus“.


Kõik, millest olin alates 2017. aastast unistanud hakkas väga kiiresti saama reaalsuseks. Läbisin Tartu Ärinõuandla koolituse ja 2021. kevadel lõpetan ka lahenduskeskse coachingu väljaõppe.


Flow Coaching on minu esimene ettevõte ja minu suur unistus. Mul on hea meel, et minu tööks on aidata ka teiselt jõuda lähemale oma unistusteni!

Comments


bottom of page